Sziasztok!
Arra szeretnénk minden blog olvasónkat kérni, hogy az irományainkat ne vegyétek szent írásnak!
Ez itt a mi fogyózós naplónk, amibe leírjuk tapasztalatainkat, kísérleteinket, eredményeinket, a hallott tippeket a fogyásról...... Ezzel is ösztönözzve egymást a kitartásra és reméljük talán tudunk 1-2 jó tanáccsal szolgálni más fógyózóknak is :)

2010. január 29.

Ilyen kell nekem...

Sajnos nagyon szeretem az édességeket. Leginkább a csoki az ami számításba jöhet.
Édesítésre már vagy 20 éve nem használok cukrot semmibe se, de csoki mindig jöhet.
Most találtam ezt az érdekességet:

"A fogyókúra és egy újdonság

Mint tudjuk a emberek igen nagy hányada kedveli, sőt szereti az édes ízt. A fogyókúra nagy ellensége a cukor. A finomított, fehér cukor naponkénti fogyasztása persze nemcsak hizlal, hanem egyéb komoly következményekkel is jár. A cukor a szervezetbõl elvonja a B vitaminokat, valamint a csontokból a kalciumot. Sok betegség forrása. Számos érv van a cukor ellen, ha ez érdekli, olvassa el a Cukor Blues c. könyvet.

Én most egy olyan gyógynövényről fogok tájékoztatást nyújtani, amely 30-szor édesebb, mint a cukor, viszont kalóriamentes. A modern fogyókúra elengedhetetlen része. Ez a gyógynövény a Stevia Rebaudiana, magyar neve: Jázmin pakóca. Már a neve is igen kedves, a hatása pedig rendkívüli. Dél Amerikából származik, TERMÉSZETES édesítőszer. Japánban szinte az egész lakosság fogyasztja. Euróban most van terjedőben használata. A fogyókúra elengedhetetlen hozzátartozója, mivel a zsír, fehérje és szénhidrát anyagcsere egyensúlyát helyreállítja a szervezetben. Az inzulintermelést fokozza. Eltávolítja a felgyülemlett méreganyagokat. Javítja a vizelet-kiválasztási rendszer működését. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Stabilizálja a vérnyomást, serkenti az emésztőrendszer működését. Erősíti az immunrendszert.

Magyarországon is kis utánajárással már hozzá lehet jutni. Néhány kertészeti árudában cserepes növényként árulják, amit a jó idő beköszöntével ki lehet ültetni a kertbe és megtermelni magunknak akár több hónapra elegendő mennyiséget. Szárított állapotban a bio piacon is kapható. Ezt úgy ajánlatos használni, hogy a napi teához hozzáad egy kiskanálnyi szárított steviát és ezzel együtt készíti el az italt. Lehet forralni, nem veszti el jótékony hatásait. Én csak egyszerűen elrágcsálom. Bioboltokban már lehet vásárolni a levél kivonatát, amelyből egy csésze teába csak néhány csepp szükséges.
A fent leírt lehetõség még új, a fogyókúra pedig az embereket régóta érdekli. Az egészséges táplálkozásra is át kell állni, mert a magyaros, igen kalóriadús étkezésre a szervezetnek nincs szüksége.

Kívánom Önnek, hogy a Stevia gyógynövénnyel sikeres legyen a fogyókúra és egy karcsú, csinos ember nézzen vissza a tükörből."

 

Ez ő!
Szereznem kell ilyet! :)
A cikket itt találtam:   
http://www.fogyokura.org/a_fogyokura_es_egy_ujdonsag.html

2 megjegyzés:

  1. Szia Juli! Most találtam csak rá erre a blogodra. Nagyon szurkolok neked, hogy sikerüljön a vágyad és újra a régi lehess. Együtt tudok veled érezeni, mert szülés után marad rajtam is elég sok és 3 hete én is fogyózok. Majd jövök és lesem, hogy álltok.

    VálaszTörlés
  2. Szia Anna!
    Nekünk tavaly volt ilyen növénykénk, csak odaajándékoztuk egy cukorbeteg hölgynek.
    Tényleg nagyon édes, és nincs mellékíze.
    Csak ajánlani tudom én is!! :-)

    VálaszTörlés

 

blogger templates | Make Money Online